Home arrow Øvelser  
Tuesday, 28 January 2020

SET , MTT og strikk

SET er slynge trening se http://www.redcord.no/Video.aspx?m=308

MTT er medisinsk treningsterapi  som ble utviklet av manuellterapeuter i Norge. Via vekter som hjelper en å løfte armene til tyngre vekter kan en treffe de fleste streningsnivåer . Systemet er fleksibelt så mange øvelser er mulige.

Strikk trening med de nyeste prinsipper for trening

Trening på ball

Stabilitetstrening utføres etter primært Australsk MT modell

Se også Pilates og Taiji

 

·         Ta små pauser i hverdagen, såkalt oppmerksomhetstrening.

Hver sjette syk av stress - Puls - NRK

18. mai 2009 ... -Stress er et valg. Andries Kroese (Foto: Anders Leines/NRK). - Helt fra vi var små, har vi fått mange krav. Vi skal være flinke.

·         - Helt fra vi var små, har vi fått mange krav. Vi skal være flinke. Men kravene kommer også fra oss selv. Vi er vår verste fiende sånn sett.

·         Dessuten stiller samfunnet store krav, sier Kroese. Han mener stress er et valg.

·         -Mange reagerer på at jeg sier det. Men det er viktig å stoppe opp og tenke. Skal jeg gå videre med å ta alle telefonene, eller skal jeg velge å si nei?

·         syk av stress

·         Andries Kroese skiller mellom positivt og negativt stress. Førstnevnte er stresset som gjør deg i stand til å takle utfordringer.

·         Det negative stresset kan gjøre deg syk.

·          

·         -Vi glemmer å skru av bryteren og går i årevis rundt med lett forhøyet stresshormon i blodet. Det kan føre til hjerte- og karsykdommer. I tillegg svekkes immunforsvaret, sier Kroese.

·         Andries Kroese er opptatt av at vi skal ta små pauser i hverdagen, såkalt oppmerksomhetstrening.

·         Se og lær hvordan du kan ta en pause i hverdagen ved hjelp av pusten:

  • SI STOPP. Når du merker at du er stresset bør du "fryse" situasjonen og betrakte reaksjonene og følelsene dine så objektivt som mulig. Hvor sitter stresset? I magen? I nakken? I ryggen?
  • PUST. Trekk pusten dypt mens du teller langsomt til fem. Pust ut mens du teller til fem en gang til. På denne måten flytter du fokus bort fra de ytre kildene til stresset - og over på deg selv. Når du konsentrerer deg om pusten, får du også avstand til følelsene dine, og kan observere de.
  • VÆR GLAD. Ikke la tankene kretse om det som gjorde deg sint og stresset, men tenk på en situasjon som gjorde deg glad, for eksempel en gang du tok et positivt og godt valg. Ros deg selv for det, og bruk tankene dine aktivt for å dreie tankestrømmen i positiv retning.
  • TA ANSVAR. Still deg selv kontrollspørsmålet: Hva kunne jeg gjort annerledes? Bruk tid på å få øye på reaksjonsmønstrene dine. Går du rett i forsvar når noen kritiserer deg? Sier du ja til ting du egentlig ikke vil? Finner du ut at du nærmest reagerer på autopilot i gitte situasjoner, vil du også klare å skru over på bevisst handling og reaksjon. Du kan begynne å velge annerledes.
  • LAG NYE MØNSTRE. Hvis du oppdager hvilke destruktive mønstre som styrer deg, kan du snu de til noe positivt. Lær deg å sette grenser for stresset, lag nye mønstre og handle i overensstemmelse med deg selv.
  • AVSPENNING. Koble av med sosiale aktiviteter, trening, meditasjon eller andre ting du synes er gøy. Dette gir avspenning og gjør at du får avstand til hverdagen.